MUSIK och KOMPOSITION

Musik

Anna Maria Engberg har sjungit och gjort låtar så länge hon minns och spelat fiol sedan hon var 8 år. Hon har spelat i bl.a Göteborgs Ungdomssymfoniker, Varbergs Symfoniorkester, Apelvikshöjds stråkensemble och klezmerduon Méli-Mélo. Anna spelar även cello, gitarr och percussion och är van sångerska i en mängd genres. Anna är erfaren studiomusiker, då främst som körsångerska och stråkmusiker och medverkar på inspelningar med Steget, Bring me the Horizon, Jerry Williams, Easy October, Alice B och Ian Person. Hon turnerade 2006-09 popbandet Sleeping Beauty och har som stråkmusiker kompat bl.a David Urvitz, Californiaman och Steget. Sedan 2017 turnerar hon med Det Brinner! (Matilda Sjöström).

Numera arbetar Anna i egen studio där hon bl.a spelade in och producerade sina 2 senaste soloalbum under artistnamnet A.M.E. (www.musicbyame.com) och gör stråkinspelningar till andra artister och studios.

A.M.E. på "Fjärde Maj"

A.M.E. på ”Fjärde Maj”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komposition

Sedan 2016 komponerar Anna allt mer musik för teater och scenkonst, vilket fallit sig naturligt i och med hennes erfarenhet som skådespelare och teatermusiker. Hon skriver, arrangerar, spelar in och mixar kompositionerna i egen studio och rör sig brett mellan olika genres, stilar och orkestrering. Manus,  sceniska idéer och samtal med konstnärligt team och ensemble ligger oftast till grund för hennes inspiration. Hon har även tonsatt texter av dramatikern Paula McManus i produktionen ”Håriga och Snåriga” på Estrad Norr (2018)

Under Ljudspår finns några kompositioner och mer finns på: soundcloud.com/AnnaMariaEngbergComposer

Anna Engberg

Med Trio con Alma

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply

You must be logged in to post a comment.