MUSIK & TEATER

 Anna (Maria) Engberg

Musiken

Anna har sjungit och gjort låtar så länge hon minns och spelat fiol sedan hon var 8 år. Hon har spelat i bl.a Göteborgs Ungdomssymfoniker, Varbergs Symfoniorkester, Apelvikshöjds stråkensemble och klezmerduon Méli-Mélo. Anna spelar även cello, gitarr och percussion.

Anna är erfaren studiomusiker, då främst som körsångerska och stråkmusiker och medverkar på inspelningar med Steget, Bring me the Horizon, Jerry Williams, Easy October, Owlmother och Ian Person. Hon turnerade 2006-09 popbandet Sleeping Beauty och har som stråkmusiker kompat bl.a David Urvitz, Californiaman och Steget. Sedan 2017 turnerar hon med Det Brinner! (Matilda Sjöström)

Numera arbetar Anna i egen studio där hon bl.a spelade in och producerade sitt senaste soloalbum under sitt artistnamn A.M.E. (www.musicbyame.com)  I studion spelar hon även in musik hon komponerat till teaterproduktioner för bl.a Estrad Norr, Regionteater Väst, Jämtlands Kulturkompani och Teater Tamauer.

 

Sisters Of, Cohen

 

Teatern/Scenkonsten  

Anna började med skådespeleri på Varbergs Musikteater i slutet av 90-talet där hon även verkade som musiker, och gick sedan Fridhems Folkhögskolas tvååriga teaterlinje. Efter utbildningen har hon setts som skådespelare med bl.a Teater Kadens, Teater Boudoir Intim, Malmö Symbolistiska Teater och på Teater Sesam, samt mera nyligen på Regionteater Väst, i Improverkets skådespelarensemble, Musikteater Jag är här nu! och Jämtlands Kulturkompani.                          

Anna har ofta kombinerat skådespeleri med andra scenkonstformer där musik och rörelse varit betydelsefulla element. Hon har stor danserfarenhet, grundläggande kunskaper i balett, modernt, jazz samt folkdans, och kombinerade sina intressen under utbildningen på Högskolan för scen och musik i huvudämnet Rytmik med rörelseimprovisation, komposition/koreografi och rörelsepedagogik för scenkonstnärer.

Anna har ofta engagerats i projekt som innehåller både musik och skådespeleri exempelvis på Högskolan för scen och musik i ett antal individuella projekt på skådespelarprogrammet och senast i De Fantastiska på Unga Spira (Smålands Musik och Teater) där hon var kapellmästare, gitarrist och skådespelare. Hon har även skapat och deltagit i sceniska konserter med ex Trio con Alma och Sisters Of.

Anna har även erfarenhet av dock och skuggspel, clown och -maskspel, akrobatik, regi och scenisk coachning.

 

Anna Engberg Maurits Elvingsson Ellen Siöö

Love Bombing 2015

 

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply