TEATER/SCENKONST

Teater/Scenkonst  

Anna Maria började med skådespeleri på Varbergs Musikteater i slutet av 90-talet där hon även verkade som musiker, och gick sedan Fridhems Folkhögskolas tvååriga teaterlinje. Efter utbildningen har hon setts som skådespelare med bl.a Teater Kadens, Teater Boudoir Intim, Malmö Symbolistiska Teater och på Teater Sesam, samt mera nyligen på Regionteater Väst, Unga Spira,  Jämtlands Kulturkompani och Estrad Norr.  Hon har ofta kombinerat skådespeleri med andra scenkonstformer där musik och rörelse varit betydelsefulla element. Hon har stor danserfarenhet, grundläggande kunskaper i balett, modernt, jazz samt folkdans, och kombinerade sina intressen under utbildningen på Högskolan för scen och musik i huvudämnet Rytmik med rörelseimprovisation, komposition/koreografi och rörelsepedagogik för scenkonstnärer.

Anna Engberg Maurits Elvingsson Ellen Siöö

”Love Bombing” RTV 2015 med Maurits Elvingsson och Ellen Lion siöö

 

 

 

Anna Maria har ofta engagerats i projekt som både Musiker och Skådespelare –  exempelvis på Högskolan för scen och musik i ett antal individuella projekt på skådespelarprogrammet, i Bortom Trädgränsen på Rtv och i De Fantastiska på Unga Spira. Hon har även skapat och deltagit i sceniska konserter med ex Trio con Alma och Sisters Of.

Hon har även erfarenhet av dock och skuggspel, clown och -maskspel, akrobatik, regi och scenisk coachning.

 

 

 

 

Scenisk pedagogik

Utifrån sin utbildning  i rytmik och rörelsepedagogik på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet har Anna Maria arbetat med scenkonst även pedagogiskt. Som rytmik, dans-och teaterlärare på kulturskola men framför allt som ”yttre öga”, rörelse/musikalisk instruktör och scenisk coach med olika scenkonst-produktioner och i andra sceniska sammanhang. Våren 2019 utformade hon en workshop i Mim tillsammans med Hilda Rydman och Elin Engberg som besökte ett 20-tal förskolor i Göteborg.Våren 2017 var Anna Maria instruktör i komposition och musikalisk improvisation på internationellt Sjukhusclown-seminarium i Riga, Lettland samt ledare för Clownklinikens Orkester. På Regionteater Väst hjälpte hon till med musikinstudering/arrangering i produktionen Självmålet 2016. Under 2015 var hon scenisk coach åt musikteatergruppen Golvet Glappar och duon Clownfrekvenser. Även i Masthuggsteaterns Labbföreställningar: En föreställning om ingenting 2009 och DivaLabila Skittsåfreni och jag 2010 var Anna Maria scenisk coach.

Andra produktioner i urval är examensföreställningen från Hsm: Möte 2009, egenkomponerade: Vi hitta en uggla och sen gick vi hem igen 2014 och familjeföreställningen En Midsommardröm 2014 (tillsammans med Josefin Beischer)2011 regisserade hon även Livscoachen av Fredrik Glahns.

 

Ugglan nät2

Soya, Sam och Ugglan ur ”Vi hitta en uggla…”                                                            Foto Per-Anders Karlsson

 

 

 

 

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply

You must be logged in to post a comment.