INFINITO SCENKONST och SCENPEDAGOGIK

INFINITO SCENKONST och SCENPEDAGOGIK verkar för gränsöverskridande scenkonst, där skillnaderna mellan olika sceniska uttrycksformer suddas ut eller uppmärksammas på nya sätt. Infinito vill i största möjliga mån värna om mångfald och innovation inom scenkonst.

Anna Engberg har utifrån sin utbildning på HSM arbetat med scenkonst även pedagogiskt. Som rytmik, dans-och teaterlärare på kulturskola men framför allt som ”yttre öga”, rörelse/musikalisk instruktör och scenisk coach med olika scenkonstproduktioner och andra sammanhang. Våren 2017 var hon instruktör i komposition och musikalisk improvisation på internationellt Sjukhusclown-seminarium i Riga, Lettland samt ledare för Clownklinikens Orkester. På Regionteater Väst hjälpte hon till med musikinstudering/arrangering i produktionen Självmålet 2016. Under 2015 var hon scenisk coach åt musikteatergruppen Golvet Glappar och duon Clownfrekvenser samt i Masthuggsteaterns Labbföreställningar: En föreställning om ingenting 2009 och DivaLabila Skittsåfreni och jag 2010. Andra produktioner i urval är den egna examensföreställningen Möte 2009, Vi hitta en uggla och sen gick vi hem igen 2014 (läs mer nedan) och familjeföreställningen En Midsommardröm 2014 (tillsammans med Josefin Beischer). 2011 regisserade hon även Livscoachen av Fredrik Glahns.

Ugglan nät2

 

 

VI HITTA EN UGGLA OCH SEN GICK VI HEM IGEN – En liten komisk föreställning med cello

För barn 3-6 år och alla andra som vill

Nästan helt utan ord men med massa musik och ljud följer vi Soya, cellon Sam och senare även Ugglan under en dag, eller en stund, eller en vecka. Föreställningen tar oss till scenkonstens allra enklaste vrå, inspirerad av gatuteater, clown och mim vägleder fantasin oss mot världar där allt kan hända, om vi vill.

Vi hitta en uggla och sen gick vi hem igen är enkvinnasshow för de yngsta med tyngdpunkt på musik och fantasi i scenkonstens enklaste vrå, med ett sceniskt uttryck som rör sig i gränslandet mellan dans, mim och teater. Föreställningen säljs på turné till förskolor, bibliotek och andra kulturforum.

I sammarbete med ABF och Göteborgs stad (erhöll projektbidraget Pronto)

Vi hitta en uggla och sen gick vi hem igen spelades under 2014-2015 på bl.a på Trulsegårdens bibliotek, Jonsereds Trädgårdar, Tjolöholms Slott, Nöjesparken i Varberg, Förskolan Delfinen, Kvarterscenen 2Lång i Göteborg.

www.facebook.com/InfinitoScenkonst

 

 

 

 

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply